Со италијански искуства ќе се спречуваат и измамите со храна

Гаранција за координираност и соработка на институциите на полето на спречување на измамите со храна во рамки на официјалните контроли, е клучна за фукционирање на системот, кој покрај заштитата на здравјето на потрошувачите треба да обезбеди и заштита на нивните права.

Share
Прочитај повеќе

Заев: Заеднички ќе направиме сѐ за да ги искористиме максимално средствата наменети за агросекторот и руралниот развој

Го поддржуваме земјоделството и креираме предвидлив амбиент за одржлив и продуктивен агро-сектор.

Share
Прочитај повеќе

Над 30 000 жители на Демир Хисар следната зима ќе ја дочекаат со нова механизација за одржување на патишта

Во рамки на проектот за јакнење на регионалните капацитети за одржување и заштита на патната инфраструктура во Пелагонискиот регион, набавен е функционален комплет на механизација, товарно возило, плуг и соларка, за зимско одржување на сите видови на патна инфраструктура на територијата на општина Демир Хисар, соопшти Министерство за локална самоуправа.

Share
Прочитај повеќе

Во четири општини од југоистокот утре ќе се прска против комарци – Сопствениците на пчели да ги преземат неопходните мерки за заштита

Во Гевгелија, Богданци, Дојран и Валандово утре од 9 до 16 часот, доколку дозволат временските услови, ќе се изврши прво ларвицидно прскање против комарци на жаришта утврдени од општините.

Share
Прочитај повеќе

Листа на прифатливи трошоци за ИПАРД мерка 7 – Диверзификација на фармите и развој на бизниси

ИПАРД Програмата 2014-2020, овозможува пристап до фондовите на Европската Унија наменети за финансиска помош на земјоделството и руралниот развој.

Share
Прочитај повеќе

Денес претежно облачно со врнежи од дожд

Претежно облачно со врнежи од дожд, кои на повеќе места ќе бидат поројни и проследени со грмежи (локално се очекува да наврнат над 15 л/м2).

Share
Прочитај повеќе

За македонските граѓани границите на Грција остануваат затворени уште една седмица

За македонските државјани, границите на Грција остануваат затворени уште една седмица, со оглед на тоа дека грчката Влада ја продолжи до 26 април 2021 година министерска одлука за копнените граници и забраната за влез на државјани за трети земји, јави дописничката на МИА од Атина.

Share
Прочитај повеќе