УЈП започна со генерирање и доставување на Годишната даночна пријава за данок на личен доход

Управата за јавни приходи денеска информираше дека ја започна активноста за генерирање и доставување на претпополнета Годишна даночна пријава за утврдување на данок на личен доход за 2020 година

Share
Прочитај повеќе

За неполна година регистрирани над 40 семејни винарии

Повеќе од 40 мини винарии како мали семејни бизниси се регистрирани за неполна година. Освен во Тиквешко, како познат вински регион, мали винарии се регистрирани и во Прилеп, Битола, Скопје, Куманово.

Share
Прочитај повеќе

Раст и на издадените полиси и на исплатените штети во земјоделството

Според официјалните податоци на АСО, продажбата на полиси за сите класи земјоделско осигурување од 2017 година до лани е зголемена за 2,5 пати.

Share
Прочитај повеќе

ВЛАЖЕН ВОЗДУШЕН БРАН ЌЕ ЈА ЗАФАТИ МАКЕДОНИЈА: ВИКЕНДОВ ВРНЕЖЛИВО ВРЕМЕ – ТЕМПЕРАТУРИТЕ ЗНАЧИТЕЛНО ЌЕ ОПАДНАТ

Денес времето во Македонија ќе биде променливо облачно со сончеви периоди, подолги во претпладневните часови.

Share
Прочитај повеќе

Штип добива две нови индустриски зони

Нови парцели за индустриски капацитет се оформуваат во близина на штипската приградска населба Три Чешми, со цел да им се излезе во пресрет на барањата на бизнис-заедницата, која бара и сака да инвестира во нови објекти.

Share
Прочитај повеќе

Глажња и Липковско Езеро збогатени со уште 100 килограми поточна пастрмка

Концесионерот на акумулацијата Глажња и акумулацијата Липковско Езеро, Ловечко риболовното друштво „Шќипоња“ од Липково, вчера изврши порибување на двете локации со 5000 пастрмки.

Share
Прочитај повеќе