Шестиот пакет мерки презентиран, финансиска помош за околу 10 000 компании и 60 000 вработени

Владата го презентираше шестиот пакет антикризни мерки, проектиран на 17,8 милиони евра. Станува збор за таргетирана финансиска помош што ќе ја добијат околу 10 000 компании и 60 000 вработени.

Share
Прочитај повеќе

Сончево со мала до умерена облачност

Денес, среда, 21 април, во Битола, според прогнозите не матеоролозите на Управата за хидрометеоролошки работи, времето ќе биде сончево со мала до умерена облачност.

Share
Прочитај повеќе

Пензионерите ќе ги добијат пензиите пред празниците

Владата вчера го задолжи Фондот за пензиско осигурување до 23 април да ги достави податоците за пензиите до деловните банки, на кои пак им препорача да овозможат пензионерите да располагаат со своите средства од 26 април, односно пред велигденските и првомајските празници.

Share
Прочитај повеќе

Преку Развојната банка ќе се реализираат две мерки од шесттиот пакет мерки

Директорот на Развојната банка на Република Северна Македонија, Кире Наумов на вчерашната прес-конференција претстави две мерки од шесттиот пакет мерки, кои ќе се реализираат преку Банката.

Share
Прочитај повеќе

Кавадарчани и росоманци да пријават штети од пролетен мраз кај земјоделски насади

Кавадарчани и росоманци можат да пријават штети од пролетен мраз кај земјоделски насади, информираа од општините Кавадарци и Росоман.

Share
Прочитај повеќе